16 Οκτωβρίου 2017

Εκδήλωση για την επέτειο απελευθέρωσης της Λαμίας



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκδήλωση για την επέτειο απελευθέρωσης της Λαμίας
        Στις 18 Οκτωβρίου 1944 οι μαχητές του ΕΛΑΣ και ο πρωτοκαπετάνιος τους Άρης Βελουχιώτης απελευθερώνουν τη Λαμία από τα στρατεύματα της ναζιστικής κατοχής.
        Η πόλη μας είναι η γενέτειρα του Άρη Βελουχιώτη αλλά και πολλών ανώνυμων αγωνιστών και αξιώθηκε να γίνει το κέντρο της ένοπλης Αντίστασης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.
        73 χρόνια μετά, ο λαός μας βρίσκεται στη δίνη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας με την εφαρμογή των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων. Το τέρας του ναζισμού και του φασισμού με τη μορφή της Χρυσής Αυγής και των υμνητών των προδοτικών ταγμάτων ασφαλείας εμφανίζεται απειλητικό και η κυβέρνηση, η δήθεν «αριστερή», κυβέρνηση της υποτέλειας, δίνει «γη και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.
        73 χρόνια μετά, ιστορικό μας χρέος είναι να κρατήσουμε τη δημοκρατία ζωντανή. Είναι ιστορική αναγκαιότητα να ηττηθεί ο φασισμός σε όλα τα μέτωπα.
        73 χρόνια μετά, είναι επιτακτικότερο από ποτέ, να τιμήσουμε έμπρακτα όλους εκείνους τους αγωνιστές που πάλεψαν ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη με την συμμετοχή μας στους κοινωνικούς αγώνες του λαού και της χώρας.
        Η Δημοτική μας κίνηση «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία» καλεί όλους τους δημότες σε μια λιτή εκδήλωση μνήμης και τιμής στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, επώνυμους και ανώνυμους που συμμετείχαν στην απελευθέρωση της Λαμίας, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 12.30 μμ στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη στην πλατεία Λαού.
        Ο καλύτερος τρόπος τιμής στους αντιστασιακούς απελευθερωτές της πόλης μας και στο άξιο τέκνο της , τον Άρη Βελουχιώτη, είναι η συμμετοχή στους αγώνες του σήμερα και του αύριο, για Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και κοινωνική Δικαιοσύνη, ακολουθώντας τους δρόμους που εκείνοι άνοιξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.