12 Ιουλίου 2017

Απολύει σχεδόν πενήντα εργαζόμενους Δίνει τα σκουπίδια σε ιδιώτες!






Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

 Απολύει σχεδόν πενήντα εργαζόμενους
Δίνει τα σκουπίδια  σε ιδιώτες!
Κόλαφος η απόφαση της Δημοτικής αρχής να πετάξει στο δρόμο 47 οικογένειες εργαζομένων στην αποκομιδή των σκουπιδιών, οι οποίοι για  πάνω από έξι μήνες εργάζονταν απλήρωτοι χωρίς  τα  ρεπό και τις άδειές  τους και να παραχωρήσει μια τόσο ευαίσθητη ανταποδοτική δημοτική επιχείρηση σε εργολάβο ιδιώτη.
Αυτό, εκτός των άλλων , θα επιβαρύνει το κόστος  αποκομιδής των απορριμμάτων  με  αύξηση τελών, ενώ ανοίγει ο δρόμος  για περαιτέρω  ιδιωτικοποιήσεις.
Παρά την αντίδραση ολόκληρης  της  αντιπολίτευσης και με διαρροές από συμβούλους της πλειοψηφίας, η δημοτική αρχή αρνήθηκε να κάνει  χρήση της  πρόσφατης  τροπολογίας -νόμου  που επιτρέπει την υπογραφή συμβάσεων από τους  εργαζόμενους, παραμένοντας στην εργασία  τους  ως την ημερομηνία κατάρτισης  των  προσωρινών  πινάκων διοριστέων και σε κάθε  περίπτωση μέχρι τις 31/3/2018 (παράγραφος  2  άρθρο 24 νόμου 4479/2017)
Είναι  πασιφανές  ότι πρόκειται για προειλημμένη απόφαση, εφόσον και στο παρελθόν πάλι με απόφαση της  πλειοψηφίας  του  Δημοτικού συμβουλίου είχε αποφασισθεί ιδιωτικοποίηση.
Καταργείται έτσι ο δημόσιος  χαρακτήρας  της  υπηρεσίας  καθαριότητας. Οι Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας- όσοι ψήφισαν την ιδιωτικοποίηση- με ιδιαίτερη αναλγησία αποφάσισαν να στερήσουν με την ψήφο τους τη δουλειά από 47 εργαζόμενους και το ψωμί από τις οικογένειές τους, ενώ μέχρι χθες υποκρίνονταν ότι ήταν στο πλευρό τους και τους στήριζαν.
Πρωτόγνωρα  ήθη, εξάλλου επικράτησαν στο δήμο μας, εφόσον καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου υπήρχε στο ισόγειο αστυνομική δύναμη και παράλληλα είχε δοθεί εντολή να απομακρυνθούν τα απορριμματοφόρα από το αμαξοστάσιο του Δήμου και να μεταφερθούν σε χωράφια δίπλα στη  ΔΕΥΑΛ...!
Όσον μας αφορά
Επιμένουμε!
ΚΑΜΙΑ   ΑΠΟΛΥΣΗ   ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ
ΟΧΙ  ΣΤΗΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.