25 Νοεμβρίου 2016

Μήνυμα για την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου



Μήνυμα για την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου
Πέρασαν 74 χρόνια από την κορυφαία πράξη αντίστασης στη Ναζιστική και φασιστική κατοχή, την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου.  Δεν είναι μια ακόμα επέτειος που εξαντλείται σε γιορτές αναμνηστικού χαρακτήρα.
            Ο Γοργοπόταμος σηματοδοτεί την άκαμπτη πάλη για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία.
            Οφείλουμε να αναδείξουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Αριστεράς, τον επικό αγώνα του ΕΑΜ ΕΛΑΣ, των επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του πρωτοκαπετάνιου Άρη Βελουχιώτη. Δεν ξεχνάμε ότι οι αγωνιστές εκείνης της περιόδου στο μετεμφυλιακό κράτος κατασυκοφαντήθηκαν, διώχτηκαν και οι οικογένειές τους δυστύχησαν και περιθωριοποιήθηκαν. Σαράντα χρόνια χρειάστηκαν στο Ελληνικό κράτος να αναγνωρίσει τη θυσία εκείνων και άλλα τόσα στο κόμμα του, να αποκαταστήσει – όπως τον αποκατέστησε – τον Άρη Βελουχιώτη. Σε κείνα τα χνάρια του ασυμβίβαστου δρόμου που χάραξε ο Γοργοπόταμος, πιστοί στα διδάγματα εκείνων, αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός μεγάλου λαϊκού αγωνιστικού μετώπου της αριστεράς των αξιών, μιας ανυπότακτης αριστεράς, της ρήξης και της ανατροπής που θα πρωταγωνιστήσει στην υπέρβαση της κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών που χειμάζουν την κοινωνία μας. Σήμερα που το «αυγό του φιδιού» έχει σπάσει και προβάλει απειλητικά το ολέθριο περιεχόμενό του, που οι φασίζουσες νοοτροπίες εξαπλώνονται και μολύνουν συνειδήσεις, έχουμε καθήκον να μετατρέψουμε την οργή μας σε αγωνιστική και ριζοσπαστική πολιτική πράξη, ώστε να διαμορφώσουμε τους δικούς μας όρους αντίστασης ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα, στην εθνική υποτέλεια, στο φασισμό και την κοινωνική εξαθλίωση όπως έκαναν οι αγωνιστές του ΕΑΜ ΕΛΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.