24 Οκτωβρίου 2016

Όχι στην ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
Όχι στην ποινικοποίηση των  μαθητικών κινητοποιήσεων
      Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία καταγγέλλει τις συλλήψεις μαθητών και γονέων που έγιναν σε υπό κατάληψη σχολεία της Λαμίας, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. 
      Δεν αιφνιδιαστήκαμε. Όταν η πλουτοκρατία βλέπει την κυριαρχία της να κλυδωνίζεται και την εξουσία της να απειλείται, παραδοσιακά καταφεύγει στην κάθε μορφής βία, είτε αυτή είναι η μεθοδευμένη εξαθλίωση των πολιτών για να μην μπορούν να προβάλλουν καμία αντίσταση λόγω ηθικής και υλικής εξουθένωσης, είτε διώξεις και  επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής.
      Η επέμβαση αυτή έρχεται σαν συνέχεια του αυταρχισμού του κράτους και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού. Μετά τις   κινητοποιήσεις των αγροτών, των συνταξιούχων, του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, του κινήματος αλληλεγγύης των προσφύγων, των κάθε μορφής αγώνων ενάντια στις μνημονιακές επιταγές και την καπιταλιστική βαρβαρότητα, ήρθε η σειρά των μαθητών, των παιδιών που αγωνίζονται για το αυτονόητο: Το δικαίωμα στην παιδεία για όλους, για ένα καλύτερο, φωτεινότερο σχολείο, για μια δημόσια και δωρεάν Παιδεία, που θα παρέχει ουσιαστική και ποιοτική γνώση  σε όλα τα παιδιά.
     Τα αιτήματα των μαθητών είναι άμεσα συνδεδεμένα με την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, για να μπορούν να έχουν ένα ανθρώπινο σχολικό περιβάλλον.
     Όμως τα κονδύλια αυτά η μνημονιακή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, ακολουθώντας πιστά τον ίδιο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, αντί να τα διαθέσει για την Παιδεία τα δίνει στους δανειστές, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
·         Ο μόνος δρόμος για να βρεθούν όλα τα απαραίτητα χρήματα για τις τεράστιες ανάγκες που έχει το δημόσιο σύστημα παιδείας, σε καθηγητές και δασκάλους, σε υποδομές, σε σύγχρονα ποιοτικά βιβλία,
·         ο μόνος δρόμος για ένα δημόσιο Σχολείο της δημιουργίας, της έρευνας, της κριτικής σκέψης, κύτταρο πολιτισμού και διάχυσης των γνώσεων σε όλους,
·         ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονίων και την απαγκίστρωση της χώρας από την επιτροπεία της ΕΕ και ΔΝΤ με διαγραφή του παράνομου τοκογλυφικού χρέους.
     Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία συμπαραστέκεται στους αγώνες των μαθητών.
Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι διώξεις των μαθητών και των γονιών τους και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.



Όλοι αύριο Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 11.30 το πρωί  στα δικαστήρια της Λαμίας  για να συμπαρασταθούμε στους μαθητές που συνελήφθησαν την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.